Ti-Ka Bags

Unieke handgemaakte tassen van gerecyclede banners

OVER MIJ

Het gezicht achter Ti-Ka Bags

Mijn naam is Anke Dahlmans en ik woon in Geleen. Ik heb de Mode Academie gevolgd en werk bijna 20 jaar in de textielindustrie. In 2012 ben ik gestart met Ti-Ka Bags, een bedrijf dat unieke tassen van gerecycled materiaal ontwerpt, maakt en verkoopt.

Puzzelstukjes
Het idee om tassen te gaan ontwerpen én maken speelde al lang door mijn hoofd. Ik wist daarbij zéker dat het niet zomaar, gewone tassen moesten zijn. Nee, ze moesten uniek zijn. Toen ik langs de weg een banner van een evenement zag, vielen de puzzelstukjes opeens in elkaar! Ik zou unieke tassen gaan maken van gebruikte banners!

Duurzaam
We leven in een consumptiemaatschappij. Duurzaamheid is een ‘hot’ thema, waar ook ik veel waarde aan hecht. Samen ervoor zorgen dat deze aardbol straks voor onze kinderen en hún kinderen nog leefbaar is. Door gebruikte banners als basismateriaal te gebruiken draag ik met Ti-Ka Bags bij aan een betere wereld. Dit vind ik belangrijk.

Banners
Banners zijn bedrukte reclamezeilen die je in het straatbeeld tegen komt. Ze worden vaak gebruikt bij evenementen en festivals. Als de evenementen voorbij zijn, worden de banners verwijderd. Ze verdwijnen bij het afval of worden ergens bewaard, waarna er niks meer mee gebeurt. Jammer! En niet bepaald milieuvriendelijk. Vanuit de reclamewereld krijg ik deze banners nu aangeleverd.

Uniek
De banners zijn van verschillende kwaliteit, kleuren en afmeting. De designs en kleuren van de tassen zijn afhankelijk van de banners die ik krijg. Daarom is elke tas uniek. Hoe meer een tas wordt gebruikt, hoe soepeler hij wordt. De tas kan zelfs - afhankelijk van de kwaliteit van de banner - een vintage-look krijgen.

Tip
Heb je zelf, als particulier of bedrijf, een (of meerdere) banner(s)? Lever deze dan aan. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Een origineel cadeau of relatiegeschenk. Of te gebruiken bij een sponsoractie.

Ti-Ka Bags
Ik ben de trotste moeder van twee zonen: Timo en Kaj. Combineer deze namen en je begrijpt hoe de naam Ti-Ka Bags is ontstaan. Want uiteindelijk draagt Ti-Ka bij aan een betere wereld. Ook voor Timo en Kaj, en hún kinderen.